Companii

În ciuda problemelor reale, agricultura va creşte în continuare şi cu ajutorul băncilor - BRD

 BRD: În ciuda problemelor reale, agricultura va creşte în continuare şi cu ajutorul băncilor

Autor: Ioan Dornescu - Mediafax

30.03.2012, 17:19 545

BRD şi-a majorat în ultimii ani expunerea în agricultură, unde are o ofertă extinsă de servicii de creditare, şi mizează pe continuarea creşteri sectorului agricol, în ciuda problemelor cu care acesta se confruntă.

"În 2006 am început să dezvoltăm o ofertă dedicată acestui sector atât în ceea ce priveşte zona de operaţiuni curente, cât şi în ceea ce priveşte cea mai stringentă nevoie a fermierilor, şi anume finanţarea. Am avut în permanenţă un dialog foarte bun cu ministerul, am avut un dialog bun cu APIA, am avut parte de susţinerea Fondului de Garantare a Creditului Rural, şi acest lucru se vede de la an la an prin creşterea creditelor acordate, prin creşterea numărului de clienţi şi prin creşterea ponderii pe care atât domeniul agricol, cât şi cel conex al industriei alimentare l-au înregistrat în portofoliul băncii noastre", a declarat vineri Dan Petre, responsabil pentru piaţa de agricultură în cadrul băncii, la seminarul Mediafax Talks about Agriculture.

El a adăugat că BRD are o ofertă completă adresată agriculturii, atât în ceea ce priveşte sectoarele vizate, a categoriilor de beneficiari, cât şi a nevoilor de finanţare.

"Sunt convins ca in ciuda problemelor reale (...), agricultura va creşte în continuare şi prin sprijinul pe care băncile îl acordă", a spus Petre.

BRD face parte din grupul bancar francez Societe Generale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO