Companii

În construcţii se poate: Germanii de la Knauf trec de la distribuţie de materiale de construcţii la producţie printr-o achiziţie de fabrică şi buget de investiţii de 1 miliard de lei

Prin această preluare, germanii au intrat în segmentul de producţie pe piaţa locală, anterior fiind doar distribuitori.

Prin această preluare, germanii au intrat în segmentul de producţie pe piaţa locală, anterior fiind doar distribuitori.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.08.2022, 18:30 515

♦ Knauf Insulation, producător de materiale izolante, care a cumpărat o fabrică de vată minerală din Mureş la începutul anului, a solicitat şi un ajutor de stat de 90 mil. lei pentru modernizarea fabricii ♦ Şi Knauf Gips cere ajutor de stat ♦ În total, proiectele de investiţii ale grupului german ajung la 1 mld. lei în România.

Producătorul de materiale izo­lan­te Knauf Insulation, din grupul german Knauf, a aplicat pentru un ajutor de stat în va­loare de 90 de milioane de lei, ce ar urma să facă parte dintr-o investiţie de 648 milioane de lei, potrivit listei privind rezultatele procesului de selecţie a cererilor de acord pentru finanţare înregistrate în cadrul schemei de ajutor de stat, publicate marţi de Ministerul de Finanţe.

Acest plan de investiţii vine după ce, la începutul acestui an, Knauf Insulation a cumpărat fabrica de vată minerală Gecsat din Târnăveni, judeţul Mureş.

„Între timp, unitatea de producţie a intrat într-un proces amplu de retehnolo­gizare şi modernizare, pentru a ajunge la standardele de calitate Knauf Insulation. Pe măsură ce vom implementa etapele inves­tiţiei, vom reveni cu in­formaţii ac­tuali­zate“, au spus reprezen­tan­ţii Knauf Insulation România la solicitarea ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO