În lipsa investiţiilor din partea statului, un ONG strânge bani pentru construirea unui spital de oncologie pentru copii

Secțiune susținută de Medlife Logo

7 dec 2017 Autor: Georgiana MihalacheAsociaţia Dăruieşte Viaţa a strâns 4 milioane de euro din donaţii pentru a construi primul spital de oncologie pentru copii în curtea spitalului Marie Curie. Banii au venit din donaţiile a peste 1.500 de companii private din România, 80% din suma totală, iar restul din donaţii individuale. Investiţia totală în construcţia proiectului va fi de 8 milioane de euro, iar termenul pentru finalizarea construcţiei este sfârşitul lui 2018.

„Spitalul Marie Curie ne-a pus la dispoziţie un spaţiu pe care noi acum îl dezafectăm şi pregătim terenul pentru a începe construcţia spitalului. Companiile au această posibilitate de a direcţiona 20% din impozitul datorat statului pentru un proiect. Restul banilor vin din donaţiile oamenilor la 8844 cu textul Spital. Facem acest spital pentru că în România nu există un astfel de spital în care copiii să aibă acces la toate tratamentele în acelaşi loc”, a spus Carmen Uscatu, una dintre fondatoarele Asociaţiei Dăruieşte Viaţa.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
spital
, copii
, oncologie
, construire
, bani
, investitii
, ong
, donatii
, constructie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide