Companii

În orarul de vară Tarom reia cursele spre Nisa şi Dubrovnik, dar renunţă la Cluj - Frankfurt

În orarul de vară Tarom reia cursele spre Nisa şi Dubrovnik, dar renunţă la Cluj - Frankfurt

Autor: Mirabela Tiron

12.03.2012, 00:06 675

Compania aeriană de stat Tarom va creşte frecvenţa de zbor pe cursele interne Bucureşti-Timişoara şi Bucureşti-Cluj la şase zboruri pe zi pe fiecare din aceste rute în orarul de vară 25 martie - 27 octombrie, potrivit oficialilor companiei.

Totodată, în această perioadă compania de stat va relua zborurile spre Nisa şi Dubrovnik, câte două curse săp­tămânal, având în vedere cererea pentru aceste destinaţii pe timp de vară.

Pe ruta Bucureşti-Londra compania aeriană va efectua două zboruri zilnice, iar pe ruta Bucureşti-Budapesta vor fi operate trei curse zilnic faţă de două.

Din cauza gradului mic de încărcare al avioa­nelor, Tarom a decis să renunţe la zborurile pe ruta Cluj-Napoca - Frank­furt începând cu orarul de vară.

Compania aeriană de stat Tarom a transportat anul trecut 2,19 milioane de pasageri, sub nivelul prognozat şi cu 510.000 mai puţini pasageri faţă de low-costul ungar Wizz Air, care a devenit astfel cel mai mare transporta­tor aerian de pe piaţa româ­nească.

Pe rute interne Ta­rom a transportat 613.267 de persoane. Tarom a înregistrat o creştere a cotei de piaţă cu 7% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, ajungând la o cotă de 84% pe rute interne. Pe segmentul curselor regulate interne, gradul de încărcare a înregistrat o uşoară creştere, de la 67 de procente în 2010 la 69 de procente în 2011.Compania nu a făcut publice rezultatele finan­ciare pe anul trecut, care sunt în curs de auditare.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, ope­ratorul de stat a finalizat anul trecut cu pierderi de 252,18 milioane de lei (58,6 milioane de euro, la un curs de 4,3 lei un euro), mai mici cu 24,16% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO