Companii

În România, Glaxo nu mai plăteşte medicii pentru a vorbi în numele companiei sau pentru a participa la congrese

În România, Glaxo nu mai plăteşte medicii pentru a...

Autor: Ioana David

18.04.2014, 00:06 306
Compania GlaxoSmithKline (GSK), prezentă şi pe piaţa farmaceutică locală, unde se află pe locul şase în topul celor mai mari ju­că­tori, este prinsă într-un scandal de mi­tă în Polonia, care aduce în discuţie prac­ti­ci­le companiilor de medicamente peste tot în Europa.
 
11 medici şi un ma­nager re­­gio­nal al GSK au fost acuzaţi pentru pre­­supuse fapte de corupţie din pe­rioada 2010-2012 în Polonia, după ce un reprezentant de vânzări a admis că me­di­cii erau plătiţi pentru a prescrie medi­ca­mentul Seretide (împotriva astmu­lui), scrie BBC.
 
 
Cum erau mituiţi medicii
 
„Suntem o companie cu 99.000 de angajaţi, cu milioane de interacţiuni în fiecare zi şi nu este imposibil ca, într-o anumită parte a com­paniei, cineva să acţioneze în­tr-o ma­nieră nepotrivită şi să în­cal­ce procedurile şi con­troa­lele stricte pe care le avem. Anul trecut, GSK (la ni­vel global – n.red.) a iden­­­tificat 161 de încălcări ale politi­ci­lor de mar­ke­ting şi vânzări, în urma că­ro­ra s-au înre­gis­trat 48 de con­ce­di­eri şi 113 aver­tis­mente scri­se. GSK tra­tea­ză aces­te eve­­nimente cu de­plină trans­­pa­renţă, din mo­ment ce ele au fost făcute pu­bli­ce“, a fost răs­pun­sul trimis pe e-mail de către re­pre­zen­tanţii GSK România la întrebările ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO