Companii

În România se află 60% din rezervele de apă minerală din Europa - estimare

În România se află 60% din rezervele de apă minerală din Europa, spun reprezentanţii Rio Bucovina

Autor: Ioana David

27.10.2011, 12:14 2603

România deţine aproximativ 60% din rezervele de apă ale Europei, dar exploatează doar 20% dintre acestea, potrivit unor estimări ale Rio Bucovina, al treilea jucător pe piaţa de profil.

Compania precizează că piaţa de apă îmbuteliată din România se ridică la aproximativ 11,3 mil. hectolitri, ceea ce reprezintă 0,16 litri/zi/persoană. "Potenţialul de consum al pieţei în ceea ce priveşte apa îmbuteliată este aşadar departe de a fi atins, consumul potenţial putând să ajungă undeva la peste 35 de milioane de hectolitri pe ani. Cu toate acestea, cresterea estimată a consumului este una moderată, de aproximativ 5% pe an", se arată într-un comunicat al companie.

Românii consumă în principal mărci de apă minerală naturală şi/sau apă de masă româneşti, peste 60% dintre consumatori sunt femei, peste 80% dintre consumatori consumă apă plată şi/sau carbogazificată ca atare şi numai 17% dintre aceştia combină apa carbogazificată cu bauturi alcoolice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO