Raul Ciurtin, 45 de ani, antreprenorul care a dezvoltat producătorul de lactate Albalact până la poziţia de lider de piaţă, face un nou pariu în industria alimentară mizând o parte din banii încasaţi din vânzarea Albalact pe dezvoltarea companiei Prefera Foods din Alba şi a brandului Capricii şi Delicii.
„În ultimul an, am restructurat portofoliul Prefera Foods şi l-am redefinit. Am decis să investim în capacităţi de producţie şi să facem în fiecare categorie în care activăm produse bune, fără E-uri şi fără conservanţi. A fost mult mai greu decât am crezut, dar asta m-a motivat să găsesc soluţii“, a spus antreprenorul într-un interviu acordat ZF.
Businessul Prefera Foods a luat naştere în urmă cu circa zece ani fiind unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa conservelor. Compania deţine o fabrică în Oiejdea (jud. Alba), „gard în gard“ cu celălalt business dezvoltat de Ciurtin, Albalact. În 2017, prin intermediul Prefera Foods, a preluat fabrica Salconserv din Mediaş, retehnologizată cu fonduri europene, dar care intrase în lichidare. Aici, businessul deţinut de Raul Ciurtin va realiza produse din categoria ready-meal sub brandul Capricii şi Delicii, o nouă categorie din industria alimentară pe care va intra producătorul.