Companii

Înapoi în business: Raul Ciurtin, cel care a avut afacerea Albalact şi a vândut-o, a cumpărat o nouă companie şi intră cu brandul Capricii şi Delicii pe piaţa de ready-meal

Raul Ciurtin

Raul Ciurtin

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.04.2018, 00:07 4810

♦ Cel care a creat Albalact, business pe care l-a vândut francezilor, se ocupă acum de dezvoltarea Prefera Foods.

Raul Ciurtin, 45 de ani, antre­prenorul care a dezvoltat producătorul de lactate Albalact până la poziţia de lider de piaţă, face un nou pariu în industria alimentară mizând o parte din banii încasaţi din vânzarea Albalact pe dezvoltarea companiei Prefera Foods din Alba şi a brandului Capricii şi Delicii.

„În ultimul an, am re­structurat portofoliul Prefera Foods şi l-am redefinit. Am decis să investim în capacităţi de producţie şi să facem în fiecare categorie în care activăm produse bune, fără E-uri şi fără conservanţi. A fost mult mai greu decât am crezut, dar asta m-a motivat să găsesc soluţii“, a spus an­trepre­norul într-un interviu acordat ZF.

Businessul Prefera Foods a luat naştere în urmă cu circa zece ani fiind unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa conservelor. Compania deţine o fabrică în Oiejdea (jud. Alba), „gard în gard“ cu celălalt business dezvoltat de Ciurtin, Albalact. În 2017, prin intermediul Prefera Foods, a preluat fabrica Salconserv din Mediaş, retehnologizată cu fonduri europene, dar care intrase în lichidare. Aici, businessul deţinut de Raul Ciurtin va realiza produse din categoria ready-meal sub brandul Capricii şi Delicii, o nouă categorie din industria alimentară pe care va intra producătorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO