Companii

Încă o amendă pentru GDPR: O firmă din judeţul Ilfov este amendată cu 2500 euro pentru folosirea unor camere de supraveghere fără informarea angajaţilor

Încă o amendă pentru GDPR: O firmă din judeţul Ilfov...

Autor: Roxana Rosu

06.08.2019, 16:22 29760

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a amendat cu 11.834 lei (2500 euro ) firma Uttis Industries din localitatea Vidra, judeţul Ilfov, pentru folosirea unor camere de supraveghere fără informarea angajaţilor şi afişarea  datelor personale la avizierul societăţii.

Aceasta este cea de a patra amendă acordată pe legislaţia legată de protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.

”Autoritatea Naţională de Supraveghere a aplicat sancţiunea ca urmare a unor sesizări din data de 21.03.2019 prin care se semnala faptul că UTTIS INDUSTRIES SRL are instalate camere de supraveghere video, fără a efectua informarea legală privind supravegherea video, precum şi faptul că acesta a dezvăluit în mod ilegal numele şi CNP-ul salariaţilor, prin afişarea acestor date personale la avizierul societăţii”.

Sancţiunile au fost aplicate pentru că Uttis nu a putut face dovada informării persoanelor vizate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal/imagini prin intermediul sistemului de supraveghere video, începând cu anul 2016. De asemenea, firma a fost amendată pentru dezvăluirea CNP-ul angajaţilor la avizier.

Prima companie sancţionată, în luna iunie, a fost Unicredit, una dintre cele mai mari bănci de pe piaţa locală, pentru că ar fi transmis date personale ale clienţilor către alte persoane. Amenda s-a ridicat la 613.912 lei, adică circa 130.000 euro. 

Ulterior, Autoritatea Naţională de Supraveghere a sancţionat şi World Trade Center din Bucureşti pentru că a lăsat persoane neautorizate să fotografieze o listă cu datele personale ale clienţilor care serveau micul dejun în hotel. Amenda a fost de 71.028 lei, adică aproximativ 15.000 de euro.

O amendă de 14.173 lei, echivalentul sumei de 3.000 euro a fost acordată şi firmei Legal Company&Tax Hub pentru divulgarea neautorizată şi accesul neautorizat la datele cu caracter personal ale persoanelor care au efectuat tranzacţii pe site-ul avocatoo.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO