Companii

Încă o fabrică se construieşte în România! Nemţii de la Kärcher mai fac o fabrică de electrocasnice

Încă o fabrică se construieşte în România! Nemţii...

Autor: Cristina Roşca

28.09.2017, 00:07 11326

Grupul german Kärcher, care în urmă cu doar un an a început să producă direct aspiratoare pe piaţa locală în fabrica proprie de la Curtea de Argeş, a cumpărat o nouă clădire în acelaşi oraş pentru a dezvolta o nouă facilitate de producţie.

„Grupul german Steiner (specializat în realizarea de produse optice - n. red.) a avut în Curtea de Argeş o facilitate de producţie într-o clădire închiriată. Ei au decis să se mute, iar clădirea a fost scoasă la licitaţie şi noi am cumpărat-o“, spune Ion Bican, managing direc­tor al CER Cleaning Equipment, firma prin care nemţii de la Kärcher operează fabrica din România.

Noua facilitate de producţie ar urma să devină funcţională la jumătatea lui 2018 şi va produce atât aspiratoare, dar nu numai. Ion Bican nu oferă mai multe detalii încă.

„Producem deja circa 80.000 de aspiratoare pe lună, lucrăm aproape la 80% din capacitatea totală a fabricii. Businessul s-a dezvoltat repede astfel că am decis să cumpărăm o nouă clădire şi să extindem producţia.“

Fabrica de aspiratoare inaugurată în urmă cu un an de grupul german la Curtea de Argeş va termina 2017, primul an întreg de funcţionare, cu afaceri de peste 50 de milioane de euro. Nemţii au şi un parteneriat cu firma locală Electroargeş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO