Companii

Încă un brand local intră în insolvenţă: Una dintre firmele grupului Tina R aşteaptă planul de reorganizare

Încă un brand local intră în insolvenţă: Tina R aşteaptă planul de reorganizare

Autor: Cristina Roşca

21.10.2011, 00:00 578

Compania Tina R Distribuţie, una dintre firmele prin care sunt operate magazinele din reţeaua Tina R, a intrat în insolvenţă, după ce la începutul lunii acţionarii au solicitat deschiderea procedurii de reorganizare judiciară. Planul de reorganizare, care ar putea fi depus până la finalul anului, va prevede achitarea datoriilor, precum şi măsuri de redresare a activităţii şi de optimizare a costurilor, potrivit Casei de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al companiei. Optimizarea costurilor se va face prin închiderea magazinelor neprofitabile, deschiderea altora noi şi renegocierea contractelor de închiriere a spaţiilor comerciale.

"Totodată, principala sursă de venit pentru achitarea datoriilor va fi rezultată din continuarea activităţii societăţii. Însă, raportat la pasivul înscris la masa credală, pentru obţinerea veniturilor necesare achitării datoriilor societăţii vor putea fi identificate şi alte surse", a precizat Vasile Godîncă-Herlea, senior partner la Casa de Insolvenţă Transilvania. Tina R Distribuţie, companie prin care sunt operate 9 dintre magazinele Tina R, un brand local, care se apropie de majorat, a obţinut anul trecut afaceri de 2,88 mil. euro, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Mai mult, compania a fost anul trecut pe pierdere, de 0,9 mil. euro şi cu datorii totale de 3,2 mil. euro. În prezent retailerul de modă Tina R deţine 19 magazine şi are în plan să mai deschidă altele până la finalul anului. Potrivit reprezentanţilor CITR, nu este exclusă intrarea în acţionariat a unor noi investitori, însă acest lucru se va decide după definitivarea tabelului creditorilor, pentru a se cunoaşte cu exactitate cuantumul pasivului de achitat prin planul de reorganizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO