Companii

Încă un pas către 100 mil. €. Horaţiu Ţepeş a majorat afacerile Bilka cu 50%

 Încă un pas către 100 mil. €. Horaţiu Ţepeş a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Ştefan Stan

23.02.2018, 00:07 1021

Producătorul de învelitori metalice Bilka Steel din Braşov, deţinut de omul de afaceri Horaţiu Ţepeş, a încheiat anul 2017 cu afaceri de 394 de milioane de lei (86 de milioane de euro), în creştere cu 45% faţă de 2016, când a înregistrat afaceri de 271 de milioane de lei.

Cea mai mare pondere în vânzări au avut-o produsele destinate segmentului rezidenţial (cu 90% din total), în timp ce divizia de industrial a adus zece procente.

„Am ajuns anul trecut la 57.000 de sisteme complete pen­tru acoperiş produse şi comercializate. Consumul de oţel prevopsit este materia prima utilizată pentru 95% din pro­dusele pe care le comercializăm. La Bilka am înre­gistrat în 2017 un consum de 80.000 de tone de oţel pre­vop­sit, fiind cel mai mare consumator de oţel prevopsit din estul Europei“, spune Horaţiu Ţepeş.

Piaţa de acoperişuri a înregistrat anul trecut o creştere medie de 10%, ajungând la aproximativ 38 milioane de metri pătraţi, potrivit datelor Bilka. Producătorul esti­mea­ză o pondere a acoperişurilor metalice în totalul pieţei de acoperişuri de 70%, urmând ca pe termen scurt şi mediu să depăşească această cotă. Potrivit estimărilor jucătorilor, piaţa de acoperişuri se si­tuează între 150 şi 180 de mil. euro, luând în cal­cul nu doar ţigla metalică, ci şi pe cea din ceramică sau din beton.

Creşterea afacerilor Bilka a venit în contextul în care piaţa construcţiilor rezidenţiale şi industriale a continuat să crească în ultimul an, în timp ce investiţiile publice sunt în cădere liberă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO