Companii

Începe bătălia în jurul Casei de Comerţ Unirea. Noul ministru, Nechita-Adrian Oros, spune: „Am semnalat grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat”

Începe bătălia în jurul Casei de Comerţ Unirea. Noul...

Autor: Florentina Niţu

07.11.2019, 15:33 311

Nechita-Adrian Oros, noul ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, spune că a semnalat grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea, după ce a dispus Corpului de control al ministrului în cursul acestei zile să efectueze verificări asupra întregii activităţi a Casei.

„Domnii Sorin Minea, George Sava, Florentin Bercu, Mircea Coşea au semnalat grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerţ pentru produse agroalimentare Unirea”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Reprezentanţii ministerului spun că această situaţie nu va influenţa sub nicio forma determinarea noii conduceri a ministerului de a face politici publice prin care să consolideze poziţia fermierilor pe lanţul de aprovizionare cu produse agroalimentare româneşti şi sănătoase.

Casa de Comerţ Unirea a fost înfiinţată în ianuarie 2019, cu un capital social de 93 de milioane de lei de la stat. Până acum au fost create două aprozare cu produse româneşti dintr-o reţea ce-şi propunea să ajungă la 80.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO