Companii

Începe cursa pentru titlul de cel mai bun antreprenor din România

Bogdan Ion, country managing partner, EY România: A venit timpul să aducem o contribuţie im­portantă la dezvoltarea antrepreno­ria­tului în România

Bogdan Ion, country managing partner, EY România: A venit timpul să aducem o contribuţie im­portantă la dezvoltarea antrepreno­ria­tului în România

Autor: Claudia Medrega

15.05.2014, 00:04 326

Programul Entrepreneur Of The Year (EOY), singura competiţie antre­pre­no­rială care se organizează la nivel global, s-a lansat şi în România, iar câşti­gă­torul, care va fi anunţat în luna noiembrie, va merge în 2015 la Monte Carlo să dea piept cu cei mai buni antreprenori din lume.

Startul competiţiei a fost dat ieri de firma de audit şi consultanţă EY, în cadrul unui eveniment la care au participat apro­xi­ma­tiv 100 de antreprenori, alături de con­sul­tanţi şi jurnalişti.

„A venit timpul să aducem o contribuţie im­portantă la dezvoltarea antrepreno­ria­tului în România. Ne alăturăm grupului de 60 de ţări care deja organizează programul En­tre­preneur Of The Year. Există antre­pre­nori excepţionali şi în România. Câştigătorul com­petiţiei din România va fi anunţat în 12 noiembrie, iar în iunie 2015 el va participa la finala mondială de la Monte Carlo şi sperăm că o va şi câştiga“, a declarat Bogdan Ion, country managing partner, EY România.

Pentru a putea să intre în programul EY Entrepreneur Of The Year - 2014 România un antreprenor trebuie să aibă o afacere care să fie înfiinţată de cel puţin 3 ani, să aibă cifră de afaceri pe cel puţin 2 ani şi să aibă un număr minim de 10 angajaţi (mai puţin pentru categoria Social Entrepreneur Of The Year). Candidatul trebuie să joace un rol activ în afacere şi să deţină o parte sem­ni­ficativă din capitalul subscris al firmei (mi­nimum 20%). Naţionalitatea română nu condi­ţio­nează participarea în competiţie. Impor­tant este ca, pe lângă aceste criterii, cea mai mare parte a operaţiunilor afacerii să se desfăşoare în România.

Pe lângă premiul Entrepreneur Of The Year, în România se vor acorda încă două premii: Social Entrepreneur Of The Year şi Emerging Entrepreneur Of The Year.

Pentru selectarea câştigătorului Entre­preneur Of The Year din România, un juriu independent va examina fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de Ernst & Young în 1986, în Statele Unite. Începând cu anul 1993, se or­ga­nizează şi în alte ţări, iar din anul 2000 se acordă la Monte Carlo titlul World Entre­pre­neur Of The Year. În fiecare an, în com­pe­tiţia din întreaga lume sunt nomina­lizaţi peste 5.000 de antreprenori. EY Entre­preneur Of The Year se desfăşoară în acest an în 145 de oraşe din 60 de ţări, acoperind mai mult de 94% din economia globală.

În 2013 la Monte Carlo au concurat 47 dintre cele mai bune afaceri antreprenoriale din lume care au creat 59.000 de noi locuri de muncă în trei ani.

Câştigătorul titlului World Entre­preneur Of The Year a fost anul trecut antreprenorul de origine turcă Hamdi Ulukaya, emigrat în Statele Unite în anul 1994 şi fondator în 2005 al companiei producătoare de iaurt Chobani.

 

Etapele competiţiei Entrepreneur Of The Year (EOY)din România

1. Colectarea înscrierilor    14 mai - 25 iul. 2014

2. Interviuri la sediul antreprenorilor   20 iunie - 15 sept. 2014

3. Două runde de jurizare  9 şi 23 oct. 2014

4. Ceremonia naţională de premiere EY  Entrepreneur Of The Year - 2014 România  12 nov. 2014

5. Finala mondială World Entrepreneur Of The Year      iun. 2015

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO