Companii

Începe o nouă etapă în dezvoltarea comerţului modern? Kaufland a deschis primul magazin din România într-o localitate de sub 10.000 de locuitori, la Haţeg, Hunedoara

Începe o nouă etapă în dezvoltarea comerţului...

Autor: Cristina Roşca

11.08.2022, 09:15 427

♦ Compania şi-a propus în 2022 să deschidă cel puţin zece magazine, având un buget total de investiţii de 375 mil. euro.

Retailerul german Kaufland a deschis „piaţa” localităţilor de sub 10.000 de locuitori, inaugurând un magazin în localitatea Haţeg din judeţul Hunedoara.

Compania, care a intrat în România acum circa 17 ani, cu un magazin în cartierul bucureştean Colenţina, s-a orientat iniţial către oraşele mari, în frunte cu Capitala, dezvoltându-se apoi treptat şi în oraşele mai mici.

Faptul că germanii au ajuns acum să acopere chiar şi localităţile de sub 10.000 de locuitori indică două lucruri.

Pe de-o parte, este vorba de faptul că puterea de cumpărare a crescut în România în ultimii ani şi astfel retailerii internaţionali au justificare să intre şi în aceste oraşe terţiare – nici măcar secundare. Pe de altă parte, acest pas indică şi faptul că germanii au acoperit deja în bună parte oraşele mai mari.

Activ pe segmentul hipermar­keturilor cu preţuri mici, Kaufland are în România o reţea de 155 de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO