Companii

Început de an în forţă: Investitorii au cumpărat noi spaţii logistice de 38 mil. euro în T1/2021

Început de an în forţă: Investitorii au cumpărat noi...

Autor: Bogdan Alecu

10.06.2021, 07:00 268

Cinci tranzacţii cu centre logistice au fost încheiate în primul trimestru al acestui an, iar dintre acestea patru au avut drept cumpărător CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator pe termen lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi din Europa Centrală şi de Est, fondat de olandezul Remon Vos.

„Anul acesta a început promiţător pentru piaţa de industrial. Vedem o activitate ridicată atât pe leasing, cât şi pe segmentul de dezvoltare, în special în oraşele regionale. 2021 are toate premisele pentru a deveni un nou an record pentru piaţa spaţiilor industriale, după ce 2020 a stabilit un record de aproape un milion de metri pătraţi tranzac­ţio­naţi. În ceea ce priveşte livrările, după ce au fost adăugaţi 61.000 mp în primul trimestru, cea mai mare parte în vest şi nord-vestul ţării, până la finalul anului urmează a fi livraţi încă 600.000 mp, astfel încât în 2022 vom depăşi borna de 6 mil. mp de spaţii industriale moderne“, a spus Răzvan Iorgu, managing director al CBRE.

În primul trimestru din acest an, pe piaţa din România au fost închiriaţi în total 264.000 mp de spaţii industriale, potrivit datelor CBRE Research. Volumul tranzacţionat marchează o creştere de 43% faţă de ace­eaşi perioadă a anului trecut, companiile din industriile de auto şi retail generând cea mai mare cerere, respectiv peste 50% din volumul tranzacţionat.

Potrivit consultanţilor CBRE pe piaţa locală este loc pentru un nou jucător mare, în afară de cei trei care şi-au consolidat poziţia de lideri - CTP, WDP, amandoi cu peste un milion de metri pătraţi de depozite, urmaţi de P3.

CTP a anunţat  investiţii de 200 mil. euro până la finalul anului, în construcţia a 300.000 de metri pătraţi de depozite în parcurile logistice din Bucureşti, Timişoara, Turda, Sibiu şi Piteşti.

La începutul acestui an CTP a demarat lucrările unei noi clădiri în cadrul CTPark Bucharest West, spaţiul fiind închiriat de Quehenberger Logistics, firmă care operează activitatea logistică a Brico Depot România, retailer deţinut de grupul Kingfisher. Noua clădire va avea o suprafaţă de 102.000 metri pătraţi şi va dispune de 12 drive-in-uri şi 105 docuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO