Companii

Începutul de an a adus mai multă cafea în ceştile românilor: plus 15%

Începutul de an a adus mai multă cafea în ceştile...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.08.2013, 17:53 350
Consumul de cafea a crescut în primele patru luni ale acestui an cu circa 15% faţă de aceeaşi perioadă din 2011, acesta fiind cel mai bun început de an din ultimii patru pentru această piaţă, arată o analiză ZF pe baza datelor Organizaţiei Internaţionale a Cafelei (ICO – International Coffee Organization).
 
Astfel, românii au consumat în primele patru luni circa 18 milioane kg de cafea, în această perioadă înregis­trân­du-se aproximativ 33% din consumul total de cafea dintr-un an.
 
„Creşterea consu­mului de cafea este datorată unei uşoare creşteri a puterii de cumpărare în rândul amatorilor de cafea. (...) Întoarcerea clientelei şi totodată creşterea consu­mului de cafea din prima parte a acestui an pot repre­zenta un indice al unei tendinţe de revenire economică a ţării noastre“, consideră Ciprian Anton, ope­rations manager în cadrul lanţului de cafenele Gloria Jean’s Coffees.
 
Creşterea de la începutul acestui an continuă trendul de pe piaţa cafelei început în 2010 şi ar putea marca al patrulea an con­secutiv pe plus pentru piaţa evaluată la 380 de milioane de euro, în con­diţiile în care această pe­rioa­dă coincide cu criza finan­ciară care a afectat nume­roase sectoare ale eco­no­miei locale.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO