Companii

Inchcape numeşte un român la conducerea diviziei locale de retail auto

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Bogdan Alecu

11.02.2015, 00:03 1746

Inchcape Motors, concernul britanic care deţine dealeri şi importatori auto în Europa Centrală şi de Est, Marea Britanie, America de Sud, Africa, China şi Australia şi venituri de peste 8,7 mld. euro în 2013, a numit un român la conducerea dealerului din Bucureşti.

„Radu Petrescu a preluat poziţia de director general al Inchcape Motors SRL, partea de retail a businessului Toyota în România de la George Kyriazis”, au spus oficialii Toyota România. George Kyriazis rămâne în continuare managing director al Toyota Balkans, inclusiv Toyota România, importatorul mărcilor Toyota şi Lexus, deţinut tot de concernul Inchcape.

Pe piaţa locală, Inchcape Motors, dealerul din Pipera care comercializează Toyota şi Lexus, a rulat în 2013 afaceri de 15,3 mil. euro, faţă de 14,7 mil. euro în 2012. În România Inchcape Motors comerciali­zează exclusiv Toyota şi Lexus, însă la nivel mondial vinde 32 de mărci auto printre care Aston Martin, Audi, BMW, Ford, Kia, Porsche, Mercedes-Benz şi Rolls-Royce.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO