Companii

Va închide anul cu afaceri de peste 1 miliard de lei. Adrian Mihai, FAN Courier: Estimăm afaceri mai mari cu 15% anul viitor, vedem mult loc de creştere în comerţul online. România este încă mult în urmă faţă de ţările din regiune

Adrian Mihai, CEO, FAN Courier: Sigur tot mai mulţi români vor comanda online. Va ajunge curierul mai repede la ei decât dacă ar merge la magazin să îşi cumpere mâncare.

Adrian Mihai, CEO, FAN Courier: Sigur tot mai mulţi români vor comanda online. Va ajunge curierul mai repede la ei decât dacă ar merge la magazin să îşi cumpere mâncare.

Autor: Mirabela Tiron

25.12.2021, 00:06 63158

♦ Compania are peste 7.500 de angajaţi şi operează cu o flotă de 4.400 de maşini.

FAN Courier, liderul pieţei de curierat, o companie fondată în 1998 de Felix Pătrăşcanu, Adrian Mihai şi Neculai Mihai, estimează că închide anul acesta cu o cifră de afaceri de 1,06 miliarde lei, în creştere cu 5% faţă de anul anterior.  Pentru anul viitor compania şi-a bugetat un avans al afacerilor cu 15%, pe fondul creşterii comerţului online, a apariţiei de noi retaileri dar şi ca urmare a expansiunii la nivel regional pe care compania a demarat-o anul acesta.

„Vedem creştere în online. În România doar 9% din totalul vânzărilor sunt vânzări online, cifră în creştere, dar în continuare suntem cu mult în spate faţă de ţările din regiune precum Polonia sau Europa de Vest. Pe livrări de mâncare cred că suntem la început de drum în România,  vom vedea dublări în perioada următoare în volumul care se vinde online. Sigur tot mai mulţi români vor comanda online. Va ajunge curierul mai repede la ei decât dacă ar merge la magazin să îşi cumpere mâncare“, a declarat Adrian Mihai, CEO, FAN Courier, unul dintre fondatorii companiei.

 

A continuat investiţiile în dezvoltare

Compania a investit anul acesta aproxi­mativ 25 milioane de euro în dezvoltare, mai mult de o treime din fonduri fiind folosite pentru finalizarea hubului din Cluj şi extinderea celui din Braşov, ambele dotate cu sisteme automate de sortare. Investiţii semnificative au fost direcţionate către achiziţia de PDA-uri (echipamente) destinate curierilor aflaţi în teren, către modernizarea şi deschiderea de sedii noi în mai multe judeţe ale ţării dar şi achiziţia de terenuri şi clădiri pentru dezvoltări viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO