Indienii de la Torrent Pharma pun pe masă 2 miliarde de euro pentru fabrica de medicamente Zentiva, inclusiv divizia din România

13 mar 2018 Autor: Georgiana MihalacheFabrica de medicamente Zentiva a francezilor de la Sanofi, care include şi divizia românească, este curtată de compania indiană Torrent Pharmaceuticals Ltd, care oferă 2 miliarde de euro pentru divizia de generice pusă la vânzare de Sanofi încă din toamna lui 2016, potrivit informaţiilor apărute pe siteul livemint.com.

Publicaţia citată arată că Torrent Pharma încearcă să găsească finanţare de la mai multe bănci locale şi străine pentru ofertă.

Zentiva este parte a Grupului Sanofi începând cu luna martie 2009. În toamna lui 2016, Sanofi anunţa că scoate la vânzare divizia de generice din Europa, inclusiv fabrica de medicamente din România. Istoria Zentiva din România (fosta SICOMED) cuprinde privatizarea acesteia în anul 1999, preluarea de către cehii de la Zentiva în anul 2005 şi achiziţionarea acestora de către grupul francez Sanofi în 2009.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
zentiva
, romania
, sanofi
, medicamente
, fabrica
, miliarde
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide