Companii

Industria a crescut cu 8% în iulie faţă de iunie, dar a rămas cu 6,5% sub nivelul din iulie 2019

Industria a crescut cu 8% în iulie faţă de iunie, dar...

Autor: Cristina Bellu

14.09.2020, 09:35 112

Producţia industrială (serie brută) a României a consemnat în luna iulie o creştere de 8%, ca serie brută, faţă de luna precedentă, pe fondul avansului înregistrat în toate sectoarele industriale, dar a rămas în continuare sub nivelul atins în perioada similară a anului trecut, înregistrând o scădere de 6,5%.

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a crescut în iulie cu 3,3% faţă de iunie 2020 şi a scăzut cu 9,9% faţă de iunie 2019, arată datele transmise luni de Institutul Naţional de Statistică.

În perioada ianuarie-iulie 2020, producţia industrială a fost mai mică cu 14,9% ca serie brută şi cu 15,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate faţă de perioada similară din 2019.

În luna iulie 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 8%, datorită creşterilor de 8,6% înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat,  în industria prelucrătoare cu 8% şi în industria extractivă cu 7,7%.

(Sursa:INS)

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 6,5%, ca efect al scăderilor înregistrate în industria extractivă cu 10,4%, industria prelucrătoare cu 7% şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 1,6%.

În primele şapte luni ale anului, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 14,9% faţă de perioada smilară a anului trecut, ca urmare a  scăderilor din industria prelucrătoare cu 16,5%, industria extractivă cu 11% şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 6,2%.

(Sursa: INS)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO