Industria a luat caimacul tranzacţiilor imobiliare de anul acesta

Secțiune susținută de Medlife Logo

16 oct 2015 Autor: Andreea Neferu

Cele mai mari zece tranzacţii încheiate în sectorul local de real estate în primele nouă luni ale acestui an se ridică la aproape 300 mil. euro, adică jumătate din totalul pieţei, arată o analiză a ZF pe baza datelor transmise de companiile de consultanţă.

După ce anii trecuţi proiectele de birouri sau de centre comerciale au fost la vârful marilor tranzacţii de vânzare-cumpărare din România, în 2015 a venit rândul proprie­tăţilor industriale şi logistice să fie în prim-planul pieţei de investiţii. Mai mult, o serie de companii străine, printre care cehii de la P3 sau CTP, cu se­diul în Olanda, şi-au făcut intra­rea pe plan local în ulti­ma perioadă, arătând că Ro­mâ­nia începe să devină din ce în ce mai atrac­tivă pentru investiţii.

„Interesul investitorilor pentru România se datorează perspec­tivelor economice fa­vo­rabile, dar şi creşterii com­petiţiei şi a preţurilor pentru produse prime în Polonia şi Cehia“, afirmă Andrei Văca­ru, capital markets consultant & head of research în cadrul companiei JLL România, care a intermediat mai multe tran­zacţii în real estate anul acesta.

Cea mai mare tranzacţie de anul acesta, cea prin care P3 a cumpărat parcul logistic Europolis de la austriecii de la CA Immo, s-a ridicat la circa 120 mil. euro. Un alt mare in­vestitor din această piaţă este CTP, care a achiziţionat anul acesta trei parcuri logistice în România, Mercury Logistics Park, Deva Logistics Park şi Cefin Logistics Park, pentru un total de circa 30 de milioane de euro, potrivit datelor ZF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.10.2015

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Industria
, tranzactiil imobiliare
, consultanta
, companii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide