Companii

Industria, care face peste 20% din PIB, începe să dea semne de revigorare în iunie. „Ne aşteptăm la intrarea industriei şi economiei în ciclul postpandemie pe termen scurt.“

Industria, care face peste 20% din PIB, începe să dea...

Autor: Răzvan Botea

16.08.2020, 14:25 3486

Surpriza din industrie: comenzile noi din industria bunurilor de folosinţă îndelungată au crescut cu 39% an/an în iunie.

Industria românească a crescut în luna iunie 2020 cu 19% faţă de luna mai 2020, însă a rămas pe minus faţă de nivelul anului trecut. În iunie 2020, prin comparaţie cu iunie 2019, industria a scăzut cu 11,3%, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Comenzile noi din industria bunuilor de folosinţă îndelungată au înregistrat o creştere de 39% an/an în iunie.

„Din estimările econometrice elaborate rezultă evoluţia producţiei industriale pentru a 11-a lună la rând sub potenţial în iunie (în dinamica anuală – n. red.), confirmându-se finalul ciclului postcriză şi tranziţia spre un nou ciclu. Ne aşteptăm la intrarea industriei şi economiei în ciclul postpandemie pe termen scurt, scenariu susţinut de mixul relaxat fără precedent de politici economice“, scrie Andrei Rădulescu, directorul de analiză macroeconomică al Băncii Transilvania, într-o analiză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO