Companii

Industria cimentului, cu o valoare de 635 mil. euro, se bazează pe o creştere de aproape 6% a construcţiilor în 2022. Piaţa locală a cimentului are în principal patru jucători reprezentativi - Holcim, HeidelbergCement, Romcim (fosta CRH) şi Cemrom (parte a Soceram)

Marinela Drăcea, preşedintele CIROM: Este necesar un cadru favorabil de reglementări pentru a susţine eforturile industriei către decarbonizare.

Marinela Drăcea, preşedintele CIROM: Este necesar un cadru favorabil de reglementări pentru a susţine eforturile industriei către decarbonizare.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.05.2022, 18:30 380

Producţia de ciment din România a ajuns în 2021 la 10,7 milioane de tone, după o creştere de 1,3% faţă de anul anterior. Ca valoare, piaţa locală a cimentului a înregistrat o majorare de 0,7% în 2021, până la 635 de milioane de euro, faţă de 630 de milioane de euro în 2020, creşterea fiind aşadar sub 1%, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS), citate de Patronatul din Industria Cimentului CIROM.

„Potenţialul prognozat al sectorului construcţiilor pentru 2022 este, conform Comisiei Naţionale pentru Prognoză, de creştere cu 5,7% a valorii adăugate brute, stimulat de existenţa planurilor de dezvoltare a proiectelor de infrastructură din cadrul PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă)“, spun reprezentanţii CIROM.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO