Companii

Industria globală a ambalajelor va creşte cu circa 30% până în 2025. Consumul atrage mai mult de jumătate din ambalaje, mai ales din materiale plastice

Industria globală a ambalajelor va creşte cu circa 30%...

Autor: Roxana Rosu

20.01.2022, 10:06 283

Industria globală a ambalajelor se află în plină expansiune şi va creşte cu circa 30% până în 2025, de la 770 miliarde dolari la 1 trilion dolari, după ce s-a extins cu o medie anuală de 5.6% în ultimii 5 ani, arată un studiu recent al companiei de consultanţă internaţională Horváth.

Deşi provocările privind reducerea impactului ambalajelor asupra mediului rămân însemnate, iar rezultatele în diminuarea deşeurilor sunt inegale de la o ţară la alta, în Europa se reuşeşte reciclarea ambalajelor în proporţie de: 90% – pentru ambalaje de metal;  87% – hârtie şi carton; 84% – sticlă; 47% – plastic; şi 25% – lemn.

Procentele ar putea creşte, în viitor, odată ce peste 70% dintre europeni îşi declară o preferinţă pentru ambalajele „prietenoase cu mediul”, ceea ce înseamnă că acestea se pot refolosi, sunt biodegradabile şi compuse în proporţie tot mai mare din hârtie, în detrimentul materialelor plastice.

În pofida eforturilor de a proteja clima şi a diminua risipa de materiale, cererea de ambalaje va continua să sporească, mai ales odată cu extinderea comerţului on-line. Totuşi, va creşte şi cererea de materiale de ambalare îmbunătăţite şi sustenabile, cu un impact mai redus asupra mediului.

„Piaţa ambalajelor creşte în toată lumea, dar calitatea şi sustenabilitatea produselor se modifică, pe măsură ce consumatorii devin tot mai conştienţi de impactul asupra mediului al acestei industrii. Companiile care vor putea propune ambalate atât inteligente, cu mai multe funcţii decât protecţia produselor, cât şi prietenoase cu mediul, vor avea de câştigat, pe o piaţă unde tendinţa de concentrare a jucătorilor creşte de la an la an,” a explicat Kurt Weber, director general al Horváth România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO