Companii

În industria textilă şi de îmbrăcăminte din Europa lucrează 1,5 miloane de oameni, iar circa 10% dintre ei sunt în România. Cifra de afaceri totală a fabricilor de textile şi îmbrăcăminte din Europa a fost de 162 mld. euro anul trecut, cu 1,8% mai mică decât în 2018

În industria textilă şi de îmbrăcăminte din Europa...

Autor: Cristina Roşca

22.12.2020, 18:30 270

♦ La totalul businessului România contribuie cu sub 2%, deşi are aproape 10% din salariaţi, deci producţivitatea e mult mai mică local.

În industria textilă şi de îmbrăcăminte din Europa lucrau în 2019 (cele mai recente date) 1,5 miloane de oameni, cu 2,3% mai puţini ca în anul anterior, arată datele Confederaţiei Europene a Producătorilor de Haine şi Textile (Euratex).

Spre comparaţie, în România erau oficial anul trecut circa 132.000 de salariaţi care lucrau în domeniu, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului. Au fost luate în calcul doar companiile care au declarat CAEN-urile 13 – Fabricarea produselor textile şi 14 – Fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, şi care şi-au depus bilanţurile pe anul trecut. Pentru o comparaţie pertinentă, nu au fost incluse companiile cu CAEN-ul 15 – Tăbăcirea şi finisarea pieilor; fabricarea articolelor de voiaj şi marochinarie, harnaşamentelor şi încălţămintei; prepararea şi vopsirea blănurilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO