Industrie

Miliardarul Rinat Ahmetov aşteaptă afaceri de 200 mil. $ în România cu zero investiţii şi şapte angajaţi

Rinat Ahmetov este unul dintre cei mai puternici antreprenori din Europa

Rinat Ahmetov este unul dintre cei mai puternici antreprenori din Europa

Autor: Adrian Cojocar

02.07.2014, 00:08 1311

Creşterea importurilor din Ucraina ar putea reprezenta încă o lovitură pentru producătorii locali care se zbat să supravieţuiască.

Metinvest, una dintre cele mai mari com­panii meta­lur­gice din Europa, controlată de miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov, a decis să-şi deschidă o reprezentanţă de vânzări în Ro­mâ­nia, profitând de costurile ener­getice scăzute de care se bucură pro­ducătorii din afara UE, precum Ucraina, în com­pa­raţie cu cele ale producătorilor autoh­toni şi aşteaptă afaceri de 200 mil. dolari în acest an.

Metinvest a deschis în România o poartă pentru importurile de produse metalurgice precum oţeluri laminate plate şi table şi spune că pentru mo­ment nu are planuri de investiţii. Ucr­a­i­nenii au înfiinţat firma locală Metin­vest Carpathia care are şapte an­gajaţi.

„Avem un avantaj, dar nu l-aş descrie ca fiind neloial. Este adevărat că aşa stau lucrurile în acest moment, dar Ucraina se uită spre vest şi aceşti factori se vor ameliora în timp. Poţi să consideri că şi alte ţări au diverse avan­taje competitive spre deosebire de noi“, spun reprezentanţii Me­tin­vest.

Intrarea ucrainenilor pe piaţa de pro­fil din România vine în contextul în care producţia şi consumul de oţel au în­re­gistrat un recul puternic din anul 2008, producţia de oţel scăzând con­tinuu de la declanşarea crizei, astfel că ma­joritatea jucătorilor locali se con­fruntă în prezent cu pierderi sem­nifi­ca­ti­ve şi au capacităţi exce­dentare im­por­tan­te.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO