Industrie

Techtex, parte a grupului Taparo, tatonează piaţa din SUA după ce produsele companiei au fost acreditate de Administraţia Americană a Alimentelor şi Medicamentelor. Ioan Filip, preşedinte Taparo: În acest moment, 75% din producţie ajunge pe pieţele din Germania, Franţa, Israel, Austria şi Marea Britanie

Ioan Filip, preşedintele grupului Taparo

Ioan Filip, preşedintele grupului Taparo

Autor: Cristina Bellu

03.02.2021, 12:51 410

Techtex, companie specializată în producţia de textile tehnice,  parte a grupului Taparo, una dintre cele mai mari afaceri antreprenoriale din sectorul mobilierului tapiţat, vrea să dezvolte parteneriate pe piaţa din SUA, după ce produsele companiei au obţinut acreditarea Administraţiei Americane a Alimentelor şi Medicamentelor (FDA).

În momentul de faţă, 75% din producţia companiei merge la export pe pieţele din Germania, Franţa, Israel, Austria şi Marea Britanie.

“Am deschis birouri la Bucureşti şi la Budapesta şi suntem în discuţii avansate pentru parteneriate în Statele Unite ale Americii, unde produsele Techtex au obţinut acreditare FDA. La acest moment, în baza parteneriatelor pe care le-am încheiat, exportăm 75% din ceea ce producem în Germania, Franţa, Israel, Austria, Marea Britanie”, spune Ioan Filip, preşedintele grupului Taparo şi acţionar al Techtex.

Techtex poate produce lunar 45 de milioane de măşti chirurgicale şi 10 milioane de măşti FFP2, iar până la finalul lunii martie oficialul companiei estimează că această capacitate se va extinde cu încă 15 milioane de bucăţi lunar,  în cazul măştilor de protecţie FFP2 .

Compania a început producţia de măşti chirurgicale în luna aprilie 2020, după ce a pus în funcţiune două linii de producţie a măştilor FFP2. De asemenea, Techtex este singurul producător de material neţesut (TNT) din România şi poate asigura cantitatea necesară pentru producţia a două dintre cele 3 straturi ale măştilor chirurgicale, dar şi pentru alte echipamente de protecţie, precum combinezoane, halate, bonete, botoşi şi lenjerii de pat de unică folosinţă.

Recent, compania şi-a propus să introducă un nou model de afaceri în industria textilă prin promovarea principiilor economiei circulare care prevăd gestionarea durabilă a materialelor, utilizarea prudentă, eficientă şi raţională a resurselor naturale.

Techtex a realizat deja prima investiţie în acest sens, prin achiziţionarea şi punerea în funcţiune a unei linii de reciclare a deşeurilor post-industriale de polipropilenă şi polietilenă. Capacitatea liniei este de 100 de tone pe lună, materialul rezultat putând fi folosit până la sută la sută în extrudarea de noi articole din polipropilenă.

Cu ajutorul acestei instalaţii, vor fi reciclate atât deşeurile rezultate din activitatea grupului, cât şi cele provenite din piaţă, de la clienţii Techtex. Compania este înscrisă în Registrul operatorilor economici autorizaţi care desfăşoară operaţiuni de valorificare a deşeurilor, din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO