Industrie

Topul celor mai mari producători locali de biciclete

Autor: Cristina Roşca

22.09.2014, 14:35 3780

Grupul italian Campagnolo, producător de părţi componente de lux pentru biciclete, a de­ve­nit anul trecut cel mai important jucător din pro­ducţia locală de biciclete, părţi componente şi ac­cesorii, pe o piaţă pe care o do­mină clar alături de francezii de la Decathlon şi Euro­sport DHS. Cei trei au fiecare afaceri de 170-200 de milioane de lei, în timp ce următorii doi jucători au afaceri de 8 şi respectiv 67 de ori mai mici.

Campagnolo, care deţine în România compania Mechrom Industry, a intrat pe piaţa locală cu o fabrică în Piteşti în 2005 când a închiriat un spaţiu de circa 600 mp. În următorii ani italienii s-au extins ajungând la un spaţiu de zece ori mai mare, iar în 2011 au deschis o a doua fabrică construită de la zero. 

În România, bicicletele au devenit „o modă“ abia în ultimii ani, vânzările ajun­gând anual la 380.000 de bucăţi la o popu­laţie de 19,5 milioane de locuitori. Producţia anuală de biciclete se ridică la 450.000 de biciclete, respectiv 4% din totalul producţiei UE, pe o piaţă dominată clar de economiile dezvoltate din Vest, Germania şi Italia care au împreună o cotă de piaţă de aproape 40%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO