Industrie

Un spital privat din Viena: Numărul pacienţilor români s-a dublat în primele şase luni ale anului

Un spital privat din Viena: Numărul pacienţilor români...

Autor: Cristina Bellu

22.06.2017, 10:43 2313

Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, a tratat în primele şase luni ale anului 320 de pacienţi români, în creştere cu 116% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În noiembrie 2016, conducerea spitalului a hotărât deschiderea unei reprezentanţe oficiale în România, în contextul în care pacienţii români reprezintă 20% din totalul pacienţilor străini trataţi în cadrul spitalului.

“Unul dintre principalii factori care a favorizat afluxul mare de pacienti români în prima jumătate a acestui an a fost deschiderea reprezentantei WPK în România si largirea echipei de management a pacientilor internationali atat la Viena cat si în Bucureşti.” a spus Ema Diea, Directorul Departmanentului de Marketing si Business Development al spitalului Wiener Privatklinik.

Prin intermediul reprezentanţei, dosarele pacienţilor sunt transmise echipelor medicale din cadrul spitalului, se efectuează consilieri în alegerea doctorului potrivit pentru fiecare afecţiune şi oferă pacienţilor suport pentru deplasarea de urgenta si cazare la Viena.

“Cei mai multi dintre pacienţii români ajung la noi pentru o a doua opinie (second opinion) si tratamente medicale care nu sunt disponibile deloc sau nu la acelasi nivel de calitate in tara. Printre acestea se afla imunoterapia, cel mai modern tratament al cancerului, care nu este deocamdata disponibil in Romania.” a adăugat Ema Diea.

Serviciile cele mai solicitate de către pacienţii români în primele şase luni ale anului au fost cele de oncologie, in procent de 60%, second opinion si check-up – 10%, urmate de serviciile de ortopedie, traumatologie si medicina sportiva, dar si tratamentul afectiunilor cardiovasculare si ORL. Pacientii romani reprezinta 20% din totalul pacientilor straini tratati in cadrul spitalului, fiind a doua nationalitate ca pondere, dupa pacientii din Federatia Rusa.

“Cererea ridicata pentru serviciile medicale oncologice se datoreaza atat tratamentelor inovatoare pe care spitalul le ofera pacientilor, precum imunoterapia sau terapia personalizata tintita, precum si echipei de experti oncologi de renume european la care acestia au acces in cadrul Centrului de Excelenta in Oncologie al campusului medical.” a explicat Walter Ebm, CEO al spitalului Wiener Privatklinik.

Un alt serviciu medical solicitat de catre pacientii români în cadrul WPK a fost cel de second opinion si check-up, spitalul oferind acces facil si rapid la investigatii de natura profilactica si la consultatii acordate de medici de renume european din diverse specialitati medicale, aspect important in special in contextul necesitatii unei a doua opinii medicale inaintea unei operatii sau inceperii unei terapii. Investigatiile pot fi efectuate atat in regim ambulatoriu, cat si in spital.

De asemenea, romanii au ales spitalul din Viena in vederea tratarii afectiunilor ortopedice si traumatismelor sportive, pentru care acesta detine centre speciale de competenta.

Spitalul Wiener Privatklinik din Viena detine noua centre de competenta, oferind servicii de diagnostic si tratament intr-o varietate larga de specialitati medicale, de la oncologie si medicina personalizata a cancerului, medicina cardiovasculara, chirurgia nervilor periferici, ortopedie, medicina sportiva si chirurgie traumatologica, radiologie interventionala si microchirurgie, chirurgie plastica, pana la recuperare medicala si investigatii specifice domeniului aeronautic.

În 2016, WPK a inregistrat afaceri de 70 milioane de euro, dintre care 40% a fost generata de pacientii internationali. Rata de ocupare a spitalului este de circa 85%.   
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO