Companii

Industriile care au stat în picioare în pandemie: Doar 23 dintre cele 65 de sectoare majore din economie au fost pe plus în fiecare din ultimii doi ani marcaţi de pandemie. Aceste domenii, care au reprezentat pilonii de sprijin ai economiei în vremea crizei sanitare, adună peste 410.000 de firme, cu afaceri de 1.100 mld. lei şi 2 milioane de salariaţi

Industriile care au stat în picioare în pandemie: Doar...

Autor: Cristina Roşca

25.09.2022, 17:01 772

♦ Astfel, ţinând cont că tot mediul de business românesc a raportat afaceri de puţin sub 2.000 de miliarde de lei în 2021, rezultă că firmele active în unul dintre cele 23 de sectoare au contribuit cu mai bine de jumătate la total.

Unu din trei sectoare majore din economie a raportat creştere în fiecare din ultimii doi ani (2020 şi 2021), perioadă marcată de pan­demie, de impre­dicti­bilitate, de schim­barea compor­tamentului de consum şi de probleme pe lanţul de distribuţie, arată o analiză ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Mai exact, 23 dintr-un total de 65 de industrii au reuşit această performanţă ce a fost calculată pe baza CAEN-urilor raportate de companii şi a rezultatelor financiare depuse de acestea pe ultimii ani.

Sănătate şi asistenţă socială, activităţi veterinare, industrie alimentară şi poştă şi curierat sunt doar câteva dintre domeniile care s-au dovedit a fi adevăraţi piloni de sprijin pentru economie în timpul crizei sanitare care a dat peste cap o lume întreagă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO