Companii

Industriile IT şi auto, cele mai vânate de cei care îşi caută un job

Industriile IT şi auto, cele mai vânate de cei care...

Autor: Corina Mirea

05.02.2016, 00:00 460

Angajatorii din industria IT, dar şi cei din domeniul automotive sunt primii pe lista românilor atunci când vor să îşi găsească un job sau când vor să îşi schimbe locul de muncă, arată un studiu realizat de Inspire Group şi Mercury Research.

Pe de altă parte, analiza, care a luat în calcul un număr de 170 de companii din 16 industrii, mai arată că firmele de asigurări, de construcţii şi cele care activează în domeniul agriculturii prezintă cel mai puţin interes în rândul românilor. În prezent, cei mai „vânaţi“ angajatori de pe piaţa locală sunt Google, Microsoft, Mercedes-Benz, BMW, Deloitte sau Dell.

Cea mai mare parte a românilor care vor să îşi găsească un loc de muncă sau care se gândesc să îşi schimbe jobul iau în calcul nivelul salarial, apoi siguranţa jobului şi condiţiile contractual ale angajatorului.

„O creştere salarială de 37% i-ar face pe angajaţi să îşi schimbe locul de muncă, în timp ce o serie de beneficii precum bonusurile de performanţă, al 13-lea salariu, tichetele de masă, asigurarea prânzului sau timpul de lucru flexibil pot influenţa decizia acestora de a se angaja sau de a rămâne într-o companie“, potrivit reprezentanţilor Inspire Group şi Mercury Research. Corina Mirea

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO