Companii

Infopress speră să revină la cifra de afaceri din 2013 după scăderea de anul trecut

Miguel Peralta, preşedinte al Infopress Group şi operating partner al GED Capital: Compania exportă în acest moment către 14 ţări.

Miguel Peralta, preşedinte al Infopress Group şi operating partner al GED Capital: Compania exportă în acest moment către 14 ţări.

Autor: Luiza Chiroiu

12.05.2015, 00:06 197
Infopress Group, cel mai mare jucător privat de pe piaţa locală a tipăriturilor, controlat de fondul spaniol de private equity GED, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 27,6 mil. euro, rezultat cu 5 mil. euro sub cel din 2013, însă anticipează că va reveni la nivelul din urmă cu doi ani, mai ales datorită încheierii de noi contracte cu clienţi din străinătate.
 
Infopress a avut în 2013 o cifră de afaceri de 143 de milioane de lei (32 de milioane de euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, şi a raportat o pierdere netă de 27 de milioane de lei (6 mil. euro).
 
În 2014, grupul a obţinut un profit operaţional EBITDA de 2,3 milioane de euro, dublu comparativ cu anul anterior, potrivit datelor furnizate de companie, care nu a oferit însă informaţii privind profitul sau pierderea netă de anul trecut.
 
„Punctele forte ale Infopress Group sunt clienţii internaţionali, compania exportând în acest moment către 14 ţări”, a spus Miguel Peralta, preşedinte al Infopress Group şi operating partner al GED Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO