Companii

Insolvenţa Hidroelectrica în cifre: profit lunar de 10 mil. euro şi minus 300 de angajaţi

Autor: Roxana Petrescu

22.03.2013, 00:07 2914

Hidroelectrica, unul dintre cei mai mari produ­cători de energie, a trecut în cele zece luni de la intrarea în insolvenţă de la o pierdere de aproape 50 de milioane de euro în iunie 2012 la un profit brut de peste 10 milioane de euro în luna februarie, arată un set de informaţii financiare transmis de administratorul judiciar al companiei, firma Euro Insol, controlată de avocatul Remus Borza.

Exerciţiul făcut acum de companie, care a publicat un document în care este analizată evoluţia principalilor indicatori financiari, poate fi considerat o premieră în contextul în care înainte de intrarea în insolvenţă singurele rapoarte complete despre activitatea sa au fost publicate de către Fondul Proprietatea (FP), acţionarul minoritar al Hidrolec­trica. De exemplu, abia în vara anului 2011 FP a scos la iveală situaţiile financiare şi rapoartele administratorilor pentru cele mai mari 20 de companii pe care le are în portofoliu printre care s-a numărat şi Hidroelectrica.

La acel moment contractele directe de vânzare ale companiei ţinute la secret sub scuza confidenţialităţii au fost făcute publice pentru prima dată. Problema este că tocmai aceste „secrete“ păstrate de fiecare guvern au îngenuncheat compania, care pe 20 iunie 2012 a intrat în insolvenţă.

Rezultatele obţinute acum de Hidroelectrica vin după ce firma a înregistrat venituri suplimentare de aproape 200 mil. euro, cea mai mare parte din această sumă fiind adusă de renegocierea a 425 de contracte comerciale. Totodată, numărul de angajaţi s-a redus cu circa 300.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO