Companii

Institul ifo trage semnalul de alarmă: Tot mai multe companii germane intenţionează să crească preţurile. Inflaţia nu se va tempera

Institul ifo trage semnalul de alarmă: Tot mai multe...

Autor: Dorin Oancea

05.10.2022, 10:34 56

Un număr tot mai mare de companii germane plănuiesc să îşi majoreze preţurile, a declarat miercuri institutul economic Ifo, adăugând că acest lucru înseamnă probabil că inflaţia nu este pe cale să se calmeze.

Ifo a precizat că indicele aşteptărilor privind preţurile pentru următoarele luni s-a situat la 53,5 puncte în septembrie, în creştere de la 48,1 în august.

"Din păcate, acest lucru înseamnă probabil că valul de inflaţie nu este pe cale să se potolească", a declarat Timo Wollmershaeuser, şeful departamentului de previziuni de la ifo.

Preţurile din Germania, armonizate pentru a le face comparabile cu datele privind inflaţia din alte ţări ale Uniunii Europene (IAPC), au crescut cu 10,9% pe an în septembrie. Astfel, inflaţia s-a situat la cel mai ridicat nivel din mai mult de un sfert de secol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO