Companii

Institutul Cultural Român din Spania: Peste 140 de străini au învăţat limba română în 2018 în centrele de predare ale institutului

Institutul Cultural Român din Spania: Peste 140 de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.02.2019, 00:00 44

Peste 140 de persoane de origine străină au ales să studieze limba română anul trecut în cele trei centre de predare ale Institutului Cultural Român din Spania. Cei mai mulţi dintre aceştia erau spanioli, dar şi persoane de alte naţionalităţi precum italieni, francezi, germani, japonezi sau cetăţeni din America Latină.

„Majoritatea sunt persoane care, prin natura relaţiilor profesionale, sociale şi personale, au contact cu România şi limba română. Dar sunt şi persoane interesate de interpretariat şi traducere din/în limba română sau persoane care sunt interesate de învăţarea unei limbi de origine latină“, spune Gabriela Lungu, coordonatoare de proiecte la Institutul Cultural Român (ICR) din Madrid.

Un curs are o durată de 45 de ore şi se desfăşoară semestrial, pe parcursul unui an academic. La Madrid şi la Valencia, fiecare curs are un cost de 80 de euro, iar la Barcelona sunt gratuite, prin prisma colaborării cu reţeaua bibliotecilor publice din Barcelona.

De predarea limbii române în Spania se ocupă profesori nativi, cu experienţă în predarea limbilor străine pentru adulţi. Reprezentanţa de la Madrid a Institutului Cultural Român s-a deschis în 2006 şi are ca scop promovarea limbii şi a culturii româneşti în Spania. ICR are în total circa 20 de astfel de reprezentanţe în străinătate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO