Companii

Întâlnirea Lakshmi Mittal- Victor Ponta de gradul zero de la guvern s-a încheiat. Miliardarul de la Sidex a cerut "soluţii" pentru un preţ mai mic la energie, Ponta a afirmat sprijinul pentru o activitate "pe termen lung" a combinatului

Întâlnirea Lakshmi Mittal- Victor Ponta de gradul zero...

Autor: Departamentul Economic

17.05.2013, 15:04 1684

Lakshmi Mittal, proprietarul, preşedintele şi directorul general al ArcelorMittal, a venit la Guvern pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre preţul energiei, şeful Guvernului anunţând anterior că acesta este preocupat de poziţia pe care România o va avea în acest sens la următorul Consiliu European pe teme energetice.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cu ocazia acestei întrevederi, în contextul analizei privind activitatea grupului ArcelorMittal în Europa, au fost discutate unele propuneri privind creşterea eficienţei activităţii la ArcelorMittal Galaţi, între care soluţii de optimizare a costurilor de producţie.

"Preşedintele ArcelorMittal a exprimat speranţa că mediul investiţional din România îşi va păstra atractivitatea şi că vor putea fi identificate soluţii sustenabile, în mod special, în domeniul energiei. Primul-ministru Victor Ponta a afirmat sprijinul Guvernului român pentru o activitate eficientă şi pe termen lung a grupului ArcelorMittal în România, precum şi interesul României de a consolida atributele sale competitive privind investiţiile străine, în particular în domeniul industriei siderurgice", se arată în comunicat.

Totodată, conform sursei citate, primul-ministru l-a asigurat pe preşedintele ArcelorMittal că va avea în atenţie şi în acest context "problemele semnalate şi implicaţiile asupra competitivităţii, prezentate în cursul întâlnirii".

În cadrul întâlnirii, premierul Ponta a amintit de abordarea problematicii energiei cu prilejul reuniunii de săptămâna viitoare a Consiliului European, context în care vor fi abordate şi implicaţiile acestor politici asupra altor sectoare, în mod special industriile energo-intensive europene.

La întâlnire a participat şi Dan Nica, ministru pentru Societatea Informaţionala şi deputat de Galaţi.

Joi sera, premierul Ponta a anunţat că se va întâlni, vineri, cu preşedintele companiei ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, care va veni la Bucureşti la invitaţia sa, preocupat fiind faţă de poziţia pe care România o va avea la următorul Consiliu European, dedicat problemelor din sectorul energetic.

"Mă întâlnesc cu domnul Mittal, care vine în Bucureşti la invitaţia mea. Mittal, ca toţi producătorii din Uniunea Europeană, are o mare preocupare faţă de deciziile pe care Uniuea Europeană le va lua la Consiliul European pe energie. Ei spun aşa: Europa, dacă nu reduceţi preţurile la energie şi continuaţi să le creşteţi, nu mai suntem competitivi, ne ducem în China, în Africa, în altă parte, pentru că în Europa nu mai suntem competitivi", a spus Ponta, la postul public de televiziune.

El a precizat că îl va informa pe şeful ArcelorMittal despre poziţia pe care România o va susţine la Consiliul European.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO