Companii

Întârzierea ajutoarelor de stat cu un an „frânează“ investiţia de 110 mil. euro a germanilor de la Bosch la Simeria

Întârzierea ajutoarelor de stat cu un an...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.08.2018, 00:08 1644

Grupul german Bosch va demara abia anul viitor construcţia noii fabrici de maşini de spălat pe care o va face în Simeria, judeţul Hunedoara, o investiţie de 110 mil. euro, din cauza întârzierilor generate de accesul la ajutorul de stat de care au nevoie germanii.

„BSH (firma prin care se face investiţia - n. red.) va începe construirea unei fabrici de maşini de spălat în România în 2019. Iniţial, BSH a planificat să înceapă construcţia fabricii, a unui centru de logistică şi a unei clădiri de administraţie în cursul acestui an. Din motive tehnice şi strategice, precum şi din cauza decalării deschiderii schemei de ajutor de stat pentru investiţii, proiectul de construcţie va începe doar în cursul anului viitor“, spune Irenne Wagner, director de marketing şi comunicare la BSH Electrocasnice.

Grupul Bosch a anunţat în martie că investeşte 110 mil. euro într-o fabrică de maşini de spălat în Simeria, investiţie pentru care ar trebui să acceseze un ajutor de stat. Schema de ajutor de stat menită să sprijine investiţiile cu impact major în economie (807/2014) a rămas însă închisă în 2017 şi niciun leu nu a fost utilizat pentru proiecte de investiţii de acest tip, deşi peste 75% din bugetul total nu a fost cheltuit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO