Companii

Întârzierea măsurilor restrictive şi lipsa de organizare din spitale lasă pacienţii cu COVID-19 fără locuri în unităţile medicale. Pacienţii pozitivi cu mai puţin de 3 simptome nu sunt internaţi în spitale. Ce soluţii există?

Parte din soluţii pot fi şi spitalele private sau serviciile private de ambulanţă, care să ajute sistemul de stat să lupte cu virusul.

Parte din soluţii pot fi şi spitalele private sau serviciile private de ambulanţă, care să ajute sistemul de stat să lupte cu virusul.

Autor: Georgiana Mihalache

12.11.2020, 00:05 485

 În total, aproape 1.100 de pacienţi cu COVID-19 sunt internaţi în secţiile de terapie intensivă ♦ Pacienţii pozitivi cu mai puţin de trei simptome nu sunt internaţi în spitale, spun reprezentanţii acestora ♦ Spitalele trebuie să amenajeze paturi în secţiile de ATI pentru a limita impactul infectărilor ♦ Şi unităţile private sunt o soluţie pentru a ridica din presiunea pusă pe sistemul medical.

Numărul mare de infectări din ultimele săptămâni, când România a trecut de 10.000 de bolnavi confirmaţi zil­nic, a prins spitalele nepregătite pen­tru lupta cu valul de pacienţi noi, astfel că medicii şi managerii anunţă că nu mai au locuri în spitalele dedicate luptei cu noul virus.

Rând pe rând, alte spitale sunt trans­formate în unităţi care preiau doar bol­navi de COVID-19, însă fără orga­ni­zarea unor circuite în spitale şi ame­na­ja­rea de noi spaţii pentru bolnavi pre­siunea pe sistemul medi­cal va con­tinua, susţine Vasile Bar­bu, pre­şe­din­tele Asociaţiei Naţio­nale pentru Protecţia Pacienţilor. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO