Companii

Inter trece pe RASDAQ

12.02.2003, 00:00 14

Actionarii Companiei Hoteliere Intercontinental (CHI), proprietara hotelurilor Lido si Intercontinental din Bucuresti si a hotelului Rex din Mamaia, au aprobat in sedinta Adunarii generale a Actionarilor de luni schimbarea pietei de tranzactionare a actiunilor.
"Actiunile vr fi delistate de pe Bursa de Valori, urmand sa fie cotate pe RASDAQ", a declarat Ziarului Financiar Viorel Paunescu, presedintele companiei. "Aceasta este cea mai buna solutie pentru noi. Piata este mai transparenta, mai fluida, are mai multe lichiditati", a justificat Paunescu decizia.
Transparenta pe RASDAQ este mai redusa decat pe bursa, iar valoarea tranzactiilor este mult mai mica. Totusi, CHI era listata la categoria necotate a BVB, unde transparenta si lichiditatea sunt foarte reduse.
In prezent, actiunile CHI, care au o valoare nominala de 1.000 lei/actiune, sunt tranzactionate la un pret de circa 500 lei/actiune. In acest conditii, capitalizarea bursiera a societatii este de circa 13 mil. $.
CHI are un capital social de 833,5 miliarde de lei. Momentan, actiunile sunt concentrate, putini actionari detinand pachete peste 1%. Majoritatea o detin mai multe societati controlate de fratii Paunescu, printre care se numara General Consulting & Procurement, Institutul Roman de Investitii, IRI International. Potrivit propriilor declaratii, Viorel Paunescu detine, la randul sau, in jur de 8-9%. Un alt actionar important este Lido SA, societate controlata de Ministerul Turismului, care detine aproape 12% din titlurile CHI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO