Companii

InterAgro închide combinatele chimice Viromet şi NitroPoros; aproape toţi salariaţii intră în şomaj

Autor: Dornescu Ioan Valeriu

30.12.2010, 17:35 85

InterAgro va închide, la începutul anului 2011, combinatelechimice Viromet şi NitroPoros, măsuri justificate de grup prinpierderile determinate de politicile promovate de autorităţi îndomeniul gazelor naturale, informează Mediafax Business.

InterAgro a decis să închidă definitiv combinatul chimic Virometdin oraşul Victoria, la 1 ianuarie, şi va opri furnizarea de gazenaturale către NitroPoros de pe platforma industrială Făgăraş, ceeace echivalează cu închiderea unităţii, se arată într-un comunicatal grupului.

Vor intra astfel în şomaj definitiv 90% dintre angajaţiicombinatului din Făgăraş şi 70% dintre cei ai Viromet.

Grupul precizează că a luat această decizie din cauzapierderilor majore determinate de noile politici în domeniulgazelor naturale promovate de autorităţi, nominalizând, printrealtele, neprelungirea prevederilor Legii 332/2009, prin careconsumatorii care îndeplineau condiţiile şi se declarauîntreruptibili în situaţii de urgenţă puteau achiziţiona gaze doardin producţia internă, la preţuri mai mici decât cele dinimport.

Totodată, InterAgro menţionează că "responsabilii în domeniu" nuau fost de acord ca grupul să renunţe la statutul de consumatorîntreruptibil.

"Grupul a solicitat renunţarea la acest statut după ce nu a maifost prelungită Legea 332/2009, care asigura, într-o oarecaremăsură, acoperirea pierderilor cauzate de întreruperile înfurnizarea gazelor, dirijate către populaţie în situaţii deurgenţă", se menţionează în comunicat.

În plus, la 31 decembrie 2010 încetează acordarea discount-uluicomercial aplicabil tuturor furnizorilor de gaze naturale, potrivitInterAgro. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO