Companii

Interbrands a finalizat achiziţia Europharm Distribuţie şi a numit un nou director general

Interbrands a finalizat achiziţia Europharm Distribuţie...

Autor: Mediafax

02.11.2016, 00:00 1239

Achiziţia Europharm Distribuţie (EPH) de către Interbrands Marketing & Distribution (IBR) a fost finalizată marţi, Georgi Roussev fiind numit director general al companiei care va rămâne de sine stătătoare în cadrul grupului. EPH va continua să opereze ca jucător pe piaţa de distribuţie farmaceutică.

Georgi Roussev a ocupat din decembrie 2013 poziţia de director financiar pentru GSK Pharma şi Europharm în România, iar din aprilie 2016 s-a dedicat businessului EPH în poziţia de divestment lead şi director financiar, informează un comunicat al Europharm Distribuţie. Anterior, Georgi Roussev a acumulat o experienţă financiară de 15 ani în FMCG, inclusiv cea de director financiar şi şapte ani de experienţă în roluri regionale şi globale cu sediul în Bruxelles şi Geneva.

„EPH nu este doar o companie stabilă şi solidă financiar, ci şi unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa de distribuţie farmaceutică. Pentru a deveni liderul ei, Interbrands o va sprijini atât prin investiţii, cât şi prin fructificarea tuturor oportunităţilor oferite de acest sector”, a spus Rand Sherif, CEO Interbrands. În octombrie 2015, GSK a semnat acordul de vânzare a EPH către IBR.

Tranzacţia a obţinut aprobarea Consiliului Concurenţei din România în martie 2016.  EPH este activă pe piaţa autohtonă de peste 20 de ani, cu vânzări de 200 de milioane de euro. Compania are în prezent în jur de 500 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO