Companii

Intermediarii "rezolvă" în câteva ore dosare care stagnează chiar şi 10 ani. Ce înseamnă "să ai PCR"

Intermediarii "rezolva" in cateva ore dosare care stagneaza chiar si 10 ani. Ce inseamna "sa ai PCR"

Autor: Pro TV

30.04.2012, 14:51 1075

Ai relatii, ai de toate. Pe acest principiu functioneaza in multe insititutii ale statului, care isi bat joc de oamenii ce incearca sa urmeze cursul firesc al legii.

La Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, zeci de mii de mostenitori astepta de mai bine de zece ani sa-si primeasca drepturile banesti, in vreme ce altii, care cauta intermediari, le primesc in timp record.

Intram in culisele unor afaceri in care actori principali sunt oamenii cu relatii, functionari corupti si oameni de rand care, disperati, isi cauta dreptatea la CEDO.

Cum arata o inepuizabila sursa de risipa, din care se scurg preferential banii statului, favorizand mita si traficul de influenta?

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, institutia care ar fi trebuit sa despagubeasca mostenitorii averilor confiscate de comunism, locul in care ei ar fi trebuit sa-si gaseasca dreptatea.

In fiecare an, din bugetul statului autoritatea primeste 40 de milioane de euro, pentru a despagubi fosti proprietari. Culmea e ca, desi banii nu sunt putini, in unele cazuri oamenii astepta de mai bine de zece ani sa primeasca drepturile banesti care li se cuvin. Unii chiar le incaseaza, insa doar dupa ce apeleaza la intermediari, care se posteaza zilnic in fata insitutiei.

Citiţi mai multe detalii pe www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO