Companii

International Alexander din Arad: 20% din business vine de pe pieţe externe. Suntem prezenţi în Ungaria, Serbia, Germania si Cehia

International Alexander din Arad: 20% din business vine...

Autor: Mirabela Tiron

20.06.2024, 00:07 237

Grupul de logistică şi transport marfă International Alexander din Arad, cu capital românesc, ce a ajuns la afaceri de 300 de milioane de euro anul trecut, îşi asigură 20% din business pe pieţele externe. Compania a pornit afacerea cu un camion ce transporta textile şi a ajuns să fie prezentă în Ungaria, Serbia, Germania şi Cehia.

„În 2003 când s-a înfiinţat compania nu avea viziunea de astăzi. Am pornit de la un camion pe zona de textile, ne-am dezvoltat pe partea de automotive în 2006. Din  2012 am decis să ne specializăm pe un anumit segment şi să dovedim că putem face performanţă în acest sector, în care am reuşit să aducem în portofoliu multinaţionale“, a declarat Loredana Apreutese, director general al International Alexander, liderul pieţei de transport mărfuri, la conferinţa ZF Cei mai mari jucători din economie 2024. Grupul asigură servicii de transport multimodal, pe cale rutieră, pe apă sau aer şi oferă şi soluţii logistice, funcţionând şi ca o casă de expediţii.

Datele de la mfinante.ro arată că cea mai mare firmă din grup, International Alexander, a finalizat 2023 cu afaceri de 665,4 mil. lei, faţă de 635 mil. lei anul anterior. Grupul a crescut atât în mod organic, cât şi prin achiziţii şi are operaţiuni în Ungaria, Serbia, Germania şi Cehia.

În urmă cu trei ani grupul a cumpărat  compania de transport Vio Transgrup, iar ulterior a făcut a doua achiziţie în zona de producţie, când preluat subisdiarele din România şi Cehia ale firmei Brandl Industries.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro