Companii

Interviu. Cine este Alin Zamfira, antreprenorul care a preluat 40% din Abatorul Periş şi care pariază pe o creştere de cel puţin 50% a cifrei de afaceri

Alin Zamfira, preşedintele Consiliului de Administraţie al Abatorului Periş

Alin Zamfira, preşedintele Consiliului de Administraţie al Abatorului Periş

Autor: Florentina Niţu

25.04.2024, 18:00 2247

♦ „Împreună, cele patru entităţi care constituie astăzi noul grup Periş posedă cea mai mare capacitate de procesare a porcilor şi cărnii de porc din sud-estul ţării“.

Alin Zamfira, proaspătul pre­şedinte al Consiliului de Administra­ţie al Abatorului Periş, un antreprenor discret şi despre care există puţine informaţii publice, a intrat în acţionariatul companiei cu o participare de 40% la finalul anului trecut, în urma unei tranzacţii, şi are planuri de extindere a businessului. În 2024, îşi propune să facă un salt de cel puţin 50% al cifrei de afaceri.

„Pentru anul acesta ne propu­nem să realizăm integrarea operaţio­nală a grupului şi să creştem cu cel puţin 50% cifra de afaceri. De ase­me­nea, prin măsurile deja identifi­cate şi în curs de implementare, ne aşteptăm la o îmbunătăţire a perfor­manţei financiare, deşi efectul aces­tora se va vedea deplin în anul 2025. Spunem asta prin prisma capacită­ţilor, a know-how-ului şi a echipei, foarte experimentate, care se găseşte în momentul de faţă în grupul Periş“, a spus Alin Zamfira, preşedintele Con­siliului de Administraţie al Abatorului Periş, într-un interviu acordat pe e-mail ZF.

Abatorul Periş, companie înfiin­ţată în 2019 de Jabbar Kanani, fonda­torul Agricover, are peste 400 de an­ga­jaţi şi estima pentru 2023 o cifră de afaceri de 100 milioane de euro. Ast­fel, o creştere de 50% în 2024 ar pre­su­pune atingerea nivelului de 150 de mi­lioane de euro, ceea ce ar plasa-o în­tre primele zece companii din indus­tria cărnii, dar, la nivel de grup, afirmă Zamfira, puterea este mult mai mare.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro