Companii

INTERVIU. Cornel Cărămizaru, Coca-Cola HBC România: România a crescut foarte mult, avem oamenii care să ne ajute să fructificăm aceste creşteri, am găsit inovaţiile relevante şi vom continuă să investim

Cornel Cărămizaru, director general al Coca-Cola HBC România: Anul acesta vrem să continuăm să creştem inovaţiile pe care le-am lansat. Vom avea câteva lansări, dar nu neapărat semnificative. Sunt nişte zone pe care încercăm să le acoperim.

Cornel Cărămizaru, director general al Coca-Cola HBC România: Anul acesta vrem să continuăm să creştem inovaţiile pe care le-am lansat. Vom avea câteva lansări, dar nu neapărat semnificative. Sunt nişte zone pe care încercăm să le acoperim.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.05.2025, 17:00 99

Anul 2025 ar putea aduce o redresare a consumului de băuturi răcoritoare, după un an 2024 care a adus un declin în majoritatea categoriilor mari, iar inovaţiile, optimizarea portofoliului, creşterea numărului de ambalaje disponibile şi promoţiile sunt „asul din mânecă“ al liderului Coca-Cola HBC România în acest an.

„Investim în portofoliu, investim în pro­moţii, investim în a face brandurile mai puternice, investim în digitalizare, (...) investim în tot ceea ce ne aduce reducere de costuri, predictibilitate şi eficienţă în business ca să răspundem pro­vo­cărilor care vor conti­nua să vină“, a spus Cornel Cărămizaru, director general al Coca-Cola HBC România, într-un interviu acordat ZF. El a preluat conducerea com­pa­niei în august anul trecut, după ce anterior a lucrat pentru pro­ducătorul de lactate FrieslandCampina. Intrarea lui Cornel Cărămizaru în sistemul Coca-Cola a venit într-un moment dificil pentru industria bău­turilor răcoritoare, după ce TVA a crescut în 2023 de la 9 la 19% la bău­turile nealcoolice, iar la începutul anului 2024 a fost introdusă taxa pe zahăr. În plus, cos­turile s-au mărit şi odată cu proiectul de im­ple­mentare a Sistemului Garanţie-Returnare.

„Consumatorul a avut o provocare în ceea ce priveşte venitul disponibil şi a trebuit să reacţioneze la această creştere de preţuri. Dacă ne uităm la reacţiile consumatorilor, aces­tea au fost diferite. Unii au scăzut frec­venţa, deci au cumpărat mai rar, alţii au cres­cut achiziţia produselor în promoţii, deci au început să îşi manifeste mult mai clar şi mai pregnant interesul pentru preţ, lucru care cumva este iarăşi de înţeles şi nu era nea­părat la fel de vizibil înainte de acest pu­seu inflaţionez şi înainte ca aceste schim­bări de taxe şi creştere de costuri să existe“. De asemenea, un alt compor­tament al consu­ma­torilor din ultima perioadă este de opti­mi­zare a cantităţii de băuturi pe care o consumă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro