Companii

INTERVIU. Fabrice Cambolive, COO, Renault: Dacia a depăşit Renault în anumite luni pentru că a putut produce. Au fost furnizori pentru marca Renault care au avut probleme

Fabrice Cambolive, COO al Renault

Fabrice Cambolive, COO al Renault

Autor: Bogdan Alecu

18.10.2022, 18:00 223

♦ Marca Renault introduce optimizări ale producţiei similare cu ideile lansate iniţial pentru Dacia - reducerea numărului motorizărilor şi versiunilor de echipare pentru un control mai mare asupra vânzărilor.

Dacia a reuşit în 2022 să de­păşească Renault la numă­rul de maşini noi înmatricu­late pentru două luni la rând, în condiţiile în care de o­bi­cei Re­nault vinde cu 30 pâ­nă la 50% mai multe ma­şini de­cât brandul românesc.

„Dacia creşte pentru că poate produce, dacă nu a avut acei furnizori cu probleme, uzina poate livra. Acum la Renault am re­venit pe creştere în septembrie faţă de peri­oa­da similară a anului trecut şi situaţa se îmbunătăţeşte în retail. Am ales să prioriti­zăm vânzările în retail, către persoane fizice şi la Renault. În Franţa Renault este acum numărul 1 pe retail, poziţie pe care nu a deţinut-o anul trecut. Deja avem o creştere de 20% pe retail în 2022 şi în perioada crizei microcipurilor ne-am concentrat pe livrările către persoane fizice“, a spus Fabrice Cambolive, di­rec­torul operaţional al mărcii Renault, care între 2009 şi 2011 a con­dus şi vânzările mărci­lor Renault, Nissan şi Dacia în România.

Dacia a produs în primele nouă luni ale acestui an 230.000 de maşini la Mioveni, faţă de aproape 195.000 în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor ACAROM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO