Companii

Interviu Francesco Curcio, Pinum Doors: Există o întârziere a proiectelor rezidenţiale, constructorii nu livrează suficient de repede şi birocraţia nu ajută

Francesco Curcio, directorul general executiv al Pinum Doors&Windows: Anul viitor estimăm că exporturile vor continuă să crească alături de piaţa internă.

Francesco Curcio, directorul general executiv al Pinum Doors&Windows: Anul viitor estimăm că exporturile vor continuă să crească alături de piaţa internă.

Autor: Bogdan Alecu

21.12.2018, 00:06 683

Scăderea vânzărilor de case şi apartamente din a doua parte a anului a fost determinată şi de încetinirea livrărilor, inclusiv din motive ce ţin de birocraţie, dar şi din cauza muncitorilor tot mai puţini, este de părere Francesco Curcio, direc­torul general executiv al Pinum Doors&Windows, parte a grupului ita­lian Nusco, controlat de familia Nusco. Compania produce, importă şi vinde uşi de interior, de exterior, parchet şi ferestre.

„De la începutul anului spuneam că anul acesta va exista o întârziere a livrărilor, nu a volumelor, pentru că toate şan­tie­rele sunt în întârziere din cauza lipsei forţei de muncă şi a biro­craţiei. Acest lucru determină un număr mai mic de locu­inţe noi livrate în piaţă. De asemenea, vedem că în medie numai 10% din locuinţe sunt cumpărate pentru investiţii, res­tul de 90% sunt achi­zi­ţio­nate pen­tru locuit, ceea ce au­tomat de­ter­mi­nă o creş­tere sănă­toa­să a pieţei“, a spus Francesco Curcio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO