Companii

Interviu Ionuţ Ardeleanu, directorul general al Auchan România: Businessul a crescut în primele luni din 2019 şi estimăm că va fi păstrată această direcţie

Ionuţ Ardeleanu, director general Auchan România: Auchan gestionează în acest moment (după primele patru luni din an - n.red.) 33 de hipermarketuri, iar reţeaua de proximitate a companiei, în România, numără 22 de magazine, dintre care 15 sunt gestionate în colaborare cu Petrom. La acestea se adaugă  9 magazine Inextenso - format boutique, un magazin LillaPois şi o reţea de drogherii. În anul 2018 nu au avut loc închideri de magazine.

Ionuţ Ardeleanu, director general Auchan România: Auchan gestionează în acest moment (după primele patru luni din an - n.red.) 33 de hipermarketuri, iar reţeaua de proximitate a companiei, în România, numără 22 de magazine, dintre care 15 sunt gestionate în colaborare cu Petrom. La acestea se adaugă 9 magazine Inextenso - format boutique, un magazin LillaPois şi o reţea de drogherii. În anul 2018 nu au avut loc închideri de magazine.

Autor: Cristina Roşca

06.05.2019, 08:38 790

Grupul francez Auchan, prezent pe plan local de mai bine de un deceniu, este unul dintre cei mai mari jucători din comerţul alimentar, având afaceri de peste 5 mld. lei anual.

„Din perspectiva performan­ţe­lor activităţii în 2018, expansiunea, alături de creşterea consumului şi a puterii de cumpărare au menţinut pe un trend as­cen­dent businessul Auchan în România“, spune Ionuţ Arde­leanu, directorul general al operaţiunilor lo­cale ale gigantului francez. El nu înaintează cifre, iar rezultatele financiare pe 2018 nu sunt încă publice.

În 2017 (ultimul an pentru care există date publice), expansiunea alături de creş­terea consumului şi a puterii de cum­părare au menţinut pe un trend ascendent bu­sinessul Auchan, care a sărit de 5,2 mld. lei, plus 6%. După cifra de afaceri lanţul este unul dintre cei mai mari jucători, după Kaufland, Carrefour şi Lidl.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO