Companii

Interviu. Laurenţiu Luca, director general al Synevo România: În 2024 continuăm extinderea teritorială şi investiţiile. Miza în piaţa analizelor medicale este testarea genetică

Laurenţiu Luca, director general al Synevo România: Ca dimensiune, faţă de momentul când am preluat eu conducerea Synevo România, businessul este mai mult decât dublu. Cu toate astea, în poziţiile cheie de management suntem cam aceiaşi oameni.

Laurenţiu Luca, director general al Synevo România: Ca dimensiune, faţă de momentul când am preluat eu conducerea Synevo România, businessul este mai mult decât dublu. Cu toate astea, în poziţiile cheie de management suntem cam aceiaşi oameni.

Autor: Georgiana Mihalache

19.04.2024, 16:30 50

Amprenta reţelei de analize medicale Synevo România, parte a grupului suedez Medicover, înseamnă 176 de puncte de recoltare şi 21 de laboratoare, cu acoperire naţională în toate judeţele ţării  Peste două milioane de pacienţi a înregistrat reţeaua Synevo România anul trecut, în creştere faţă de anul anterior. Ce planuri are operatorul privat pentru 2024?

Oamenii sunt mai atenţi la sănătate, iar tesele genetice sunt din ce în ce mai accesate în piaţa analizelor medicale.

Pentru a răspunde nevoii tot mai mari de diagnostic, planurile Synevo România se concentrează în continuare pe extindere la nivel naţional, atât în zonele unde punctele de recoltare sunt aglo­merate, cât şi în oraşe noi, a spus Laurenţiu Luca, directorul general al Synevo România, într-un interviu pentru ZF.

„Vom continua să facem în linii mari lucrurile dovedite a fi benefice din anii anteriori. Asta înseamnă extindere teritorială, investiţie în automatizări, în echipamente. Ne vom extinde oferta de teste de laborator astfel încât să atingem din ce în ce mai mult testarea genetică şi îmbunătăţirea experienţei consumatorului. Testele genetice sunt o metodă de predicţie pentru anumite patologii şi o metodă de diagnostic care deja a devenit necesară pentru boli şi tratamente specifice“, a spus Laurenţiu Luca. El a adăugat că deja a evaluat alături de echipa sa oraşe mai mici pentru a veni mai aproape de comunităţi şi a deschide puncte de recoltare. Direcţia pentru Synevo România este de a reduce timpul de aşteptare pentru pacienţi la recoltare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO