Companii

Interviu. Mihaela Adochiei, country manager al GE Healthcare România: Piaţa echipamentelor medicale a ajuns la 170 mil. dolari în 2022, cu 50% în creştere faţă de 2015, din datele GE Healthcare, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente medicale, atât la nivel internaţional, cât şi naţional

Mihaela Adochiei, country manager al  GE Healthcare România: Vrem ca peste câţiva ani să ne uităm la cifre şi să vedem că nu mai suntem între primii în ceea ce priveşte mortalitatea din cauze care pot fi prevenite.

Mihaela Adochiei, country manager al GE Healthcare România: Vrem ca peste câţiva ani să ne uităm la cifre şi să vedem că nu mai suntem între primii în ceea ce priveşte mortalitatea din cauze care pot fi prevenite.

Autor: Georgiana Mihalache

05.06.2023, 19:40 126

România este văzută ca o zonă de dezvoltare, cu multe oportunităţi, resursa umană este principala provocare ♦ Circa 18-20 de aparate RMN (rezonanţă magnetică nucleară) şi un număr similar de CT-uri (computer tomograf) a livrat GE Healthcare în România în 2022.

Nevoia tot mai ma­re de diagnostic pre­cis şi rapid va de­ter­mi­na în con­ti­nuare creş­te­rea pie­ţei echi­pa­mentelor me­­dicale din Ro­mâ­nia, după ce criza sanitară a dus la o dezvoltare accelerată.

În plus, fondu­ri­le europene dis­po­nibile pot, după ce vor fi atrase, să susţină noi investiţii, crede Mihaela Ado­chiei, coun­try manager al GE Health­care Ro­mânia. Totuşi, resursa umană este princi­pala provocare, mai ales în do­me­niul imagisticii medicale, iar teh­nologiile noi vin în sprijinul medicilor şi al pa­cienţilor.

„Anul 2022 a fost unul bun pentru noi, dar mediul a fost dinamic, având în vedere că pandemia a ajuns la o etapă finală, dar au apărut noi provocări, cu o inflaţie mare, cu mediul geopolitic perturbat. Pe partea de imagistică mare, unde vorbim despre RMN, CT, PET CT, piaţa a fost destul de constantă la nivel de cerere, e greu să nu­mesc un spital cu care nu lucrăm, probabil că dintre clienţii privaţi mici. Resursa uma­nă este una dintre principalele provocări şi poate fi oarecum suplinită cu partea de tehnologie, inteligenţă artificială. Consider că sistemul medical din România este într-o continuă dezvoltare, văd foarte multe fonduri care vor fi disponibile“, a spus Mihaela Adochiei, country manager al GE Healthcare România, într-un inter­viu pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO